Λογοθεραπεία

 
 
 
Η λογοθεραπεία έχει στόχο την αξιολόγηση, διάγνωση και αποκατάσταση των δυσκολιών στην κατανόηση και έκφραση του λόγου αλλά και στην επικοινωνία.

Οι δυσκολίες αυτές επειδή συνήθως παρουσιάζονται στην προσχολική ηλικία, το έργο του λογοθεραπευτή χάρις την πλαστικότητα του εγκέφαλου ξεκινά από πολύ νωρίς (ηλικία 2-3 ετών) με στόχο την πρώιμη και έγκαιρη παρέμβαση.

Η λογοθεραπεύτρια του κέντρου μας είναι η ‘σύμμαχος’ που επιλέγουν οι γονείς για να απαντήσει στα αιτήματα και τις προσδοκίες τους. Η θεραπευτική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ του παιδιού, της οικογενείας και του λογοθεραπευτή είναι σημαντικός παράγοντας για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Επίσης η λογοθεραπεία ασχολείται με τις διαταραχές επικοινωνίας, λόγου, ομιλίας, φωνής και κατάποσης. Σε αυτά τα πλαίσια απευθύνεται σε άτομα όλων των ηλικιών που μπορεί να έχουν προβλήματα από τη γέννηση τους ή να τα έχουν αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους (εγκεφαλικά επεισόδια, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μετά από κάποιο ατύχημα κλπ).

Τέλος, βοηθάει σε περιπτώσεις διαταραχής σίτισης / κατάποσης (ασθενείς με άνοια ή νόσο Πάρκινσον).